Черновецький хоче через суд зробити російську мову державною

Черновецький просить ОАСК зобов’язати Кабмін внести до ВР проект закону про надання російській мові статусу державної.

Колишній міський голова Києва Леонід Черновецький просить суд надати російській мові статус державної.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

Читайте такожЗеленський лідирує: опубліковано свіжий рейтинг довіри українців до політиків

«До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов, у якому суд просять зобов’язати Кабінет міністрів України внести до Верховної Ради проект закону про надання російській мові статусу державної. Позивачем зазначений Леонід Черновецький, відповідачем - Кабінет міністрів», - йдеться у повідомленні.

Серед вимог позову - визнати протиправною бездіяльність уряду, яка, на думку позивача, полягає у невнесенні вищезгаданого законопроекту на розгляд парламенту.

Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Леонід Черновецький у кріслі мера Києва: що відомо

  • Леоніда Черновецького обрали мером Києва навесні 2006 року. За час свого керування столицею він опинявся у фокусі достатньо суперечливих і неоднозначних скандалів, більшість яких були пов’язані з його службовим становищем.
  • ЗМІ неодноразово писали про непрозорий розподіл ділянок у Києві людьми Черновецького. Так, у жовтні 2007 року Київська міська рада з рекордною швидкістю розглянула понад 400 проектів рішень, які стосувалися розподілу і зміни статусу столичних земель.
  • Після президентських виборів 2010 року, у яких переміг Віктор Янукович, Черновецького відсторонили від керування містом, а на його місце призначили Олександра Попова.
  • У 2012-му Черновецький написав заяву про відставку з посту міського голови Києва, що того ж місяця підтримала Київрада.