Микола Рудьковський / фото УНІАН, Володимир Струмковський

Печерський райсуд Києва відпустив під нічний домашній арешт екс-міністра транспорту та зв'язку Миколу Рудьковського, підозрюваного в організації викрадення та катуванні голови компанії "Нафтогазвидобування", а нині нардепа від "Слуги народу" Олега Семінського, у 2012 році.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Офісу генпрокурора.

Зазначається, що відповідне рішення суд ухвалив, задовольнивши клопотання адвокатів Рудьковського та змінивши йому запобіжний захід з тримання під вартою на нічний домашній арешт.

Відео дня

Читайте такожЕкс-міністру Рудьковському вручили підозру у справі про викрадення та тортури - ЗМІ

Що відомо про справу Рудьковського

На початку 2012 року Семінського викрали і більше трьох років утримували в нелюдських умовах, систематично катували та вимагали від нього і його родичів сплатити неіснуючий борг у сумі 200 млн доларів.

Зокрема, розслідуванням встановлено, що організатором злочинів є його колишній бізнес-партнер, народний депутат кількох скликань, який в минулому займав посаду міністра транспорту та зв’язку України, Микола Рудьковський.

"До скоєння злочинів він залучив декілька осіб, в тому числі представників криміналітету. Мотивами кримінальних правопорушень став перерозподіл прибутків від діяльності, а також акцій підприємства між його бенефіціарами", - повідомили в Офісі генпрокурора.

Злочин було розкрито у лютому 2021 року.

Тоді про підозру повідомили шістьом особам, у тому числі організатору, у викраденні та катуванні Семінського, а також у вимаганні грошей від його рідних (ст. 127, ст. 146, ст. 189 КК України).

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.