Ірина Венедіктова зустрілась з Юрі Ратасом / фото gp.gov.ua

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова обговорила зі спікером Рійгікогу –  парламенту Естонії Юрі Ратасом питання розвитку міжнародного співробітництва та підтримки реформ.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора

«В процесі євроінтеграції Україна взяла на себе зобов’язання з наближення до європейських стандартів у всіх сферах життя. Зараз у державі тривають масштабні реформи. Ми створили дієву тріаду антикорупційних органів, яку ми прагнемо робити потужнішою і ефективнішою. Прокуратура завершила основний етап кадрового перезавантаження. На часі судова реформа, від якої залежить і справедливість, і інвестиційний клімат в країні. Тому ми раді діловим контактам та обміну досвідом із законодавчим органом Естонії, адже саме парламенти – двигуни змін у державах», – наголосила Венедіктова.

Відео дня

Сторони також обговорили питання безпеки та миру, актуальні для всього світу і гострі для України. Спікер Рійгікогу завірив генпрокурора у підтримці територіальної цілісності та недоторканності нашої держави.

Ірина Венедіктова зустрілась з Юрі Ратасом / фото gp.gov.ua

«Співробітництво України з іноземними партнерами у військовій сфері надзвичайно важливе для подолання безпекових викликів. Також ми працюємо із міжнародними інституціями для притягнення до відповідальності за воєнні злочини, скоєні на Донбасі та в Криму.  Активізація цих процесів щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту – завдання і відповідальність генпрокурора», – додала Ірина Венедіктова.

Ірина Венедіктова зустрілась з Юрі Ратасом / фото gp.gov.ua

Також спікер естонського парламенту та генпрокурор торкнулися проблематики розвитку діджиталізації та кібербезпеки. Генпрокурор зазначила, що українські правоохоронці спільно з європейськими колегами успішно викривають масштабні шахрайські схеми та хакерські угруповання, що атакують інформаційні системи та користувачів по всьому світу.