Гео Лероса офіційно виключели із "Слуги народу" / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков офіційно повідомив про виключення народного депутата Гео Лероса зі складу фракції "Слуга народу".

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні парламенту Разумков зачитав заяву про виключення Лероса зі складу депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" у ВРУ IX скликання.

Читайте такожЗеленський відреагував на виключення Лероса із фракції "Слуга народу"Виключення Гео Лероса із фракції "Слуга народу": що передувало

  • 31 серпня на з’їзді партії "Слуга народу" Зеленський запевнив, що монобільшість у парламенті існує, і що багато зроблено для розвитку України. Водночас він сказав, що у діяльності провладної фракції були помилки, "але вони визнаються і дійсно виправляються… Так деякі люди, на жаль, забули, як вони сюди потрапили і для чого. Це теж є. Вони мікроби, вони бактерії у здоровому організмі. Але, на щастя, їх дуже мало, і вони слабкі. Я впевнений, що ми не помітимо їх на шляху до успіху, і навіть їх ніколи не згадає історія, навіть не згадає їх імена".
  • 1 вересня народний депутат від "СН" Ольга Василевська-Смаглюк повідомила, що у фракції "Слуга народу" збирають підписи за виключення з лав фракції Лероса.
  • Раніше того дня на засіданні Верховної Ради Лерос гостро розкритикував Зеленського за кадрову політику, за невиконання виборчих обіцянок, і заявив, що "саме ви своїми мікробами та бактеріями брехні заразили всю Україну".
  • Ввечері 1 вересня у "Слузі народу" повідомили про рішення щодо виключення Лероса із фракції за результатами збору підписів.

Зазначимо, що згідно із законодавством, для виключення народного депутата із фракції необхідно провести голосування серед членів фракції, а збір підписів не передбачений.

Відео дня

Читайте такожВиключенням з фракції Леросу "допомогли не втратити мандат" - Арахамія

Гео Лерос - хто це 

  • Гео Лерос потрапив до Ради у складі партії «Слуга народу», був позаштатним радником Володимира Зеленського. За діяльністю – режисер, арт-куратор.

Підпал авто Гео Лероса

  • У ніч на 29 серпня Гео Лерос заявив про підпал його автомобіля невідомими. Транспорт був припаркований біля житлової багатоповерхівки.  
  • У столичній поліції заявили, що працюють над встановленням причин загорання автомобіля.