Холодницький подав у відставку / фото УНІАН

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький написав заяву про звільнення. Генеральний прокурор Ірина Венедіктова прийняла його заяву та видала наказ про звільнення.

Читайте такожУ Венедіктової відкрили провадження щодо Холодницького: голову САП можуть відсторонити (документ)Відповідний документ у себе на сторінці Facebook опублікував сам Холодницький.

«Сьогодні можу з упевненістю сказати про те, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро України виконають свою місію. Я дякую своєму колективу за відданість справі, чесність і непідкупність - ми гідно виконуємо свою роботу», - написав він.

Венедіктова звільнила Холодницького / фото facebook.com/NKholodnytskyi

У наказі від 21 серпня йдеться:

«Керуючись статтею 9, пунктом 2 частиною другою статті 41 закону України «Про прокуратуру», наказую: звільнити Холодницького Назара Івановича з посади заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу генерального прокурора та органів прокуратури 21 серпня 2020 року у зв'язку з поданням заяви про звільнення з посади за власним бажанням (пункт 7 частини першої статті 51 закону України «Про прокуратуру»).

Назар Холодницький: довідка

  • На посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького призначив генпрокурор Віктор Шокін 30 листопада 2015 року.
  • До цього він був першим заступником прокурора Автономної Республіки Крим.
  • Народився Холодницький в 1985 році в місті Львові. У 2006 році закінчив юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Кандидат юридичних наук.
  • У червні 2017 року Холодницького обрали віце-президентом Федерації футболу України.