Степанова звільнили з посади голови МОЗ \ фото УНІАН

Максим Степанов був звільнений з посади міністра охорони здоров'я не через повільні темпи вакцинації від коронавірусу, причина звільнення пов'язана з медичною реформою вторинного рівня.

Про це на своїй сторінці в соцмережі написала інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська. "Якщо хтось думає, що причина звільнення Степанова - вакцинація, дуже сильно помиляється... Справжня причина звільнення - це реформа вторинного рівня", - написала Голубовська.

При цьому вона зазначила, що реформою це назвати не можна, "швидше - зміна фінансування (тобто там все про гроші, людей як ніде не було, так і немає, плювати всі хотіли на якість надання медичної допомоги)".

Відео дня

Читайте такожРада відправила у відставку очільника МОЗ Степанова"Степанов намагався цю катастрофу відсунути, тарифи перерахувати, саме при Степанові було вирішено питання фінансування «готовності» інфекційних стаціонарів", - написала Голубовська і додала, що коли "ми про це говорили останні роки з кожної праски, всі "сильні" реформатори прикидалися сліпими, глухими, німими і навіть іноді недоумкуватими і сильно дивувалися, коли життя все поставило на свої місця".

Вас також можуть зацікавити новини