Олександр Грановський / фото - Володимир Гонтар, УНІАН

Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) заблокувала запит НАБУ на міжнародний розшук народного депутата VIII скликання Олександра Грановського, підозрюваного в організації злочинної схеми зловживань на Одеському припортовому заводі.

Про це стало відомо під час засідання суду, запис якого доступний на сторінці Вищого антикорупційного суду в сервісі YouTube.

За словами адвоката екснардепа Грановського, сторона захисту подала до ЄСПЛ (Європейського Суду з прав людини) скарги за чотирма статтями - 5, 8, 13, 18 та отримала відповідь із ЄСПЛ, що за 18 статтею скаргу прийнято:

Відео дня

За всю історію України по 18 статті є лише 2 справи: Юрій Луценко проти України (2010-й рік) і Юлія Тимошенко проти України (2012-й рік), і тепер Олександр Грановський, який у своїй скарзі ЄСПЛ пояснив дії слідчих суддів Біцюк і Мочан."

Захист наголосив, що детектив НАБУ каже суду, що клієнт перебуває в розшуку, і тому НАБУ хоче отримати право на спеціальне досудове розслідування, але це фактично означає, що детектив не хоче взаємодіяти з іноземними юрисдикціями.

"Тобто детектив не хоче доводити свою позицію в запитах на екстрадицію та інших запитах в іноземних демократичних юрисдикціях, де будуть дивитися з точки зору верховенства права законності, не враховують особистих прохань, залякувань і тому подібне.

Детектив каже, що клієнт оголошений в міжнародний розшук, але детектив, умисно чи неумисно, не каже, що його запит в Інтерполі заблокований. Тобто Олександра Грановського не оголошено в міжнародний розшук. Прошу передати судді і дати детективу можливість ознайомитись з відповіддю з Інтерполу, яку ми долучаємо (до матеріалів справи – ред.): оригінал відповіді та копію оригіналу відповіді, яка завірена перекладачем і нотаріусом, де вказано, що запит по Олександру Грановському заблокований секретаріатом", - зазначив адвокат.

Як повідомлялося раніше, Вищий антикорупційний суд відмовив НАБУ в проведенні заочного розслідування щодо Грановського у справі про зловживання на Одеському припортовому заводі.

У жовтні 2022 року НАБУ і САП повідомили про підозру Грановському, якого вважають організатором корупційної схеми нанесення 93,3 млн грн збитків АТ "Одеський припортовий завод". Сам Грановський заявляв, що не зацікавлений в "Одеському припортовому заводі" і не має впливу на його діяльність.

Вас також можуть зацікавити новини: