Біля термінала аеропорту зараз знаходяться автомобілі з номерами "0202", якими користується охорона й оточення Кернеса / фото Суспільне. Харків

В харківський аеропорт прибув медичний борт, який транспортував російського опозиціонера Олексія Навального з Росії в берлінську клініку "Шаріте" після його отруєння смертельною речовиною з групи "Новачок".

За даними джерела «Суспільного» у правоохоронних органах, цей літак призначений для мера Харкова Геннадія Кернеса, який тяжко захворів на коронавірус. Нібито Кернес має вилетіти на ньому вже сьогодні, 16 вересня.

фото Суспільне. Харків

Як стало відомо з даних сервісу Flightradar, літак Bombardier Challenger 604 з бортовим номером D-AFAD, який належить компанії FAI Aviation Group, прибув о 19:15 у Харків з німецького Нюрнберга. Ця компанія зокрема займається медичними перевезеннями.

Відео дня
фото Суспільне. Харків

Як повідомляє кореспондент Суспільного, біля термінала машини швидкої та автомобілі з номерами "0202", якими користується охорона й оточення міського голови.

фото Суспільне. Харків

Читайте такожКернес, який заразився коронавірусом, вперше прокоментував свою хворобу

Кернес захворів: що відомо

  • Кернес не з'являється на публіці близько трьох тижнів - востаннє він брав участь у публічних заходах на День міста, 23 серпня.
  • Вранці 11 вересня біля будівлі 17-ї міської лікарні журналісти помітили автомобіль Toyota з номерами "0202" - такі ж цифри присутні на номерах декількох машин, якими користуються Геннадій Кернес, його охорона та оточення.
  • 61-річний Геннадій Кернес - один з претендентів на посаду Харківського міського голови на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Влітку 2020 року він заявив, що йде на вибори разом з партією "Блок Кернеса-успішний Харків". У разі перемоги Кернес втретє буде мером Харкова.
  • 14 вересня ZN.UA з посиланням на джерела в офісі президента повідомило, що мер Харкова Геннадій Кернес захворів коронавірусом і впав у кому.
  • Харківська міськрада офіційно спростувала інформацію про те, що міський голова Геннадій Кернес нібито впав у кому. При цьому там підтвердили, що мер на лікарняному, але не стали уточнювати діагноз.
  • Пізніше "Українська правда" з посиланням на директора Департаменту інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрія Сидоренка підтвердила, що у Кернеса - коронавірус. Його стан стабільно важкий, але він у свідомості.  У Кернеса діагностували пневмонію і підтвердили захворювання коронавірусом.