Триває підготовка до наступного "нормандського саміту" / фото REUTERS

Віце-прем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявляє, що точної дати наступного саміту лідерів "нормандської четвірки" немає.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам.

"Наступного саміту точної дати немає. Тому що ми продовжуємо займатися чітко відпрацюванням тих завдань, які стояли перед учасниками переговорного процесу в грудні. Це два нових КПВВ. Маємо їх відкрити десь орієнтовно наприкінці жовтня - на початку листопада. Це наше очікування. Це нові 4 ділянки розведення сил та засобів. Вони попередньо погоджені вже в режимі безпекової групи (ТКГ), уточнення йде по координатах. План розмінування: 19 нових місць розмінування ми узгодили в минулу середу. Мало бути 20, 20-те поки що дискутується", - сказав Резніков.

Крім того, він нагадав про "завжди дуже проблемне" питання взаємного звільнення утримуваних осіб.

"І є деякі нюанси у політичній групі. Так звані правові аспекти. Це стосується законодавства про вибори, це стосується законодавства про звільнення від відповідальності, - те, що простою мовою ми називаємо "амністія"... Робота є, але мені здається, я оптиміст взагалі по життю й оптимістично дивлюся на те, що така зустріч в Берліні лідерів "нормандського формату" абсолютно цілком імовірна цієї осені", - повідомив Резніков.

Підготовка до наступного "нормандського саміту"

  • 22 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що зустріч радників лідерів країн "нормандського формату" має відбутись 28 серпня, потім планується зустріч глав МЗС та саміт на вищому рівні.
  • 24 серпня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив про підготовку до можливої зустрічі голів МЗС країн "нормандського формату" у вересні.
  • 26 серпня керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що зустріч радників лідерів країн "нормандської четвірки", що планувалася на 28 серпня, перенесено на перші числа вересня.
  • Очікувалося, що від РФ у зустрічі візьме участь заступник голови адміністрації президента Дмитро Козак, від України - глава Офісу президента Єрмак, від Німеччини - помічник канцлера з питань зовнішньої політики Ян Хеккер, від Франції - радник президента Еммануель Бон.
  • Сьогодні, 4 вересня, Кулеба повідомив, що зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандського формату" відбудеться у вересні після переговорів радників лідерів України, Німеччини, Франції та РФ.