Зеленський заявив, що РНБО ухвалила рішення про введення санкцій проти 12 контрабандистів / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Рада національної безпеки і оборони України на сьогоднішньому засіданні ухвалила рішення про застосування персональних санкцій до дванадцяти осіб, пов'язаним з контрабандою.

Про це під час свого виступу повідомив президент Володимир Зеленський.

"Рада національної безпеки і оборони буде запроваджувати санкції до другої частини контрабандистів. Застосовуватимуться санкції до 12 осіб", - сказав він.

"За ці 30 років у нас дійсно прямо такий пласт контрабандистів. Таке відчуття, що це окрема професія, але держава не робила державного замовлення, хоча такі професії існують", - додав Зеленський.

Президент зазначив, що Служба безпеки України курує це питання.

Читайте такожЄ справи важливіші: Разумков сьогодні не прийде на засідання РНБО

"Багато хто з них мають подвійне, навіть три громадянства. З цим питанням ми також розберемося, я вважаю, досить швидко", - сказав Зеленський.

Подробиці запроваджених санкцій та імена тих, проти кого вони введені, поки не відомі.

Санкції проти контрабандистів: що відомо

  • 2 квітня Рада національної безпеки і оборони України застосувала персональні санкції проти 10 головних контрабандистів країни.
  • Розповідаючи про рішення РНБО, президент зазначав, що вперше в історії України вводяться персональні санкції, зокрема заблоковані активи та майно осіб, яких, за аналітичними даними СБУ, апарату РНБО, можна назвати топ-десяткою української контрабанди.
  • Також, згідно з рішенням РНБО, санкції застосовані до 79 компаній.
  • 14 квітня президент України Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення українського громадянства трьох осіб, що входять до списку 10 контрабандистів, проти яких застосовані санкції.