Степанову в Раді вручили поховальну квітку / скріншот

Депутати передали міністру охорони здоров'я Максиму Степанову поховальні квіти від родичів померлого від COVID-19 чоловіка.

Як передає кореспондент УНІАН, під час Години запитань до уряду в сесійній залі парламенту народний депутат України Ольга Стефанишина (фракція "Голос") зазначила, що сьогодні в Києві ховають 68-річного чоловіка, який помер від COVID-19.

За її словами, хоч він і був хворий на цукровий діабет, але почувався добре. Три тижні тому чоловік прийшов до сімейного лікаря, щоб провакцинуватися від COVID-19, але йому сказали, що вакцини немає. За декілька днів він захворів і помер.

Читайте такожСтепанов розповів, чи купував собі куртку за 0,6 мільйона гривень

Стефанишина наголосила, що це вина Степанова, що до України не поставили вакцини. Вона принесла до трибуни парламенту, де виступав Степанов, квіти із чорною стрічкою, зазначивши: "Це вам поховальні квіти, які родичі померлого вам передали".

Вона поставила їх на трибуну парламенту, але за кілька хвилин народний депутат України із фракції "Слуга народу" Галина Третьякова їх забрала.

У відповідь Степанов зазначив, звертаючись до Стефанишиної, щоб вона для себе відповіла, що конкретно вона зробила для того, щоб цих смертей від COVID-19 не було.

"Не треба маніпулювати смертями людей. COVID-19 - це тяжка хвороба, яка забирає життя. Не треба використовувати смерті людей для маніпуляцій та свого дешевого піару", - зазначив міністр.

Під час цих його слів депутати фракції "Голос" скандували: "Ганьба".

Коронавірус в Україні: що відомо

  • За добу 15 квітня коронавірус в Україні виявили у 17479 осіб. Серед нових пацієнтів - 709 дітей та 378 медпрацівників. Зафіксовано 438 летальних випадків, 12054 пацієнти одужали. До лікарень потрапили 4348 людей із підозрою чи діагнозом COVID-19.
  • Упродовж 15 квітня в Україні зробили 13520 щеплень проти COVID-19. Загалом від початку вакцинальної кампанії щепили 432817 людей.
  • Україна зараз на 16-му місці у світі за кількістю хворих і на 18-му за кількістю смертей від коронавірусу, вказують дані Ради національної безпеки й оборони.