В МВС пояснили, чому Україні не варто визнавати незалежність Косова

За словами радника глави МВС Вадима Денисенка, якщо Україна визнає Косово, то це значно послабить її позицію щодо Криму.

Радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко вважає, що Україні в жодному разі не можна визнавати незалежність Косова.

Про це він сказав під час всеукраїнського телемарафону.

За його словами, наразі в інтернеті ширяться думки про те, чи варто Україні визнавати незалежність Косова, проте Денисенко вважає, що це справа рук російських ботів.

"Ні, ні в якому разі. Це роблять або корисні ідіоти, або проросійські боти. Казус Косово, це той самий казус, що і Криму. Якщо ми визнаємо Косово, то після цього ми маємо говорити, що наша позиція щодо українського Криму є набагато слабшою", - пояснив радник.

"Тому Косово у жодному разі визнавати не можна", - додав він.

Денисенко вважає, що ні Сербія, ні Косово не готові та не хочуть військового конфлікту.

Як повідомляв УНІАН,31 липня на півночі Косова почалися збройні зіткнення через зміни правил проїзду в Косово. 

Після цього президент Сербії Олександр Вучич заявив, що армія Косова нібито збирається напасти на сербів на півночі країни.

Водночас прем'єр Альбін Курті звинуватив у заворушеннях самого Вучича та директора Офісу з Косово і Метохії.

В командуванні контингентом KFOR (міжнародні сили безпеки в Косово під керівництвом НАТО) заявили, що готові втрутитися в ситуацію у разі необхідності.

Згодом влада Косова заявила, що відкладає процедуру запровадження заборони на сербські документи до 1 вересня.

Довідка УНІАН. Республіка Косово - частково визнана держава на Балканах, чию незалежність визнали понад 100 країн, зокрема більшість країн Європи.

Україна не визнає Косово, вважаючи цю територію частиною Сербії. Ключова причина – наявність в Україні проблем із незаконно анексованим Кримом та окупацією частини Донбасу.

З 2019 року Україна визнає косовські паспорти для оформлення віз.

Вас також можуть зацікавити новини: