За словами Кравчука, представнику РФ довелося виправити свою заяву / фото УНІАН

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук розповів, як змусив представника Росії Бориса Гризлова перепросити за слова про Донбас під час зустрічі ТКГ.

Про це він заявив в ефірі каналу "Україна 24".

"Пан Гризлов, відповідаючи на запитання членів відеоконференції, звернувся до українських делегацій, що, мовляв, ви ставите запитання, але це питання ОРДЛО, тому що це територія, яка належить ОРДЛО. Звичайно, я не міг не відреагувати. Я попросив Гризлова вибачитися за таку неточність, бо це українська територія, вона визнана всіма міжнародними документами, до речі, й президентом Російської Федерації", — сказав Кравчук.

За словами Кравчука, представнику РФ довелося виправити свою заяву. Він зазначив, що Гризлов змушений був сказати, що він мав на увазі, що це неконтрольована Україною територія.

Читайте такожНа Мінських переговорах робота політичної підгрупи і обмін полоненими заблоковані - Гармаш

"Це питання було знято, зрештою. Ми не можемо не реагувати на будь-яке гостре питання, яке виникає, але реакція повинна бути документально підтверджена й об'єктивна", — додав представник України у ТКГ.

16 вересня відбулося чергове засідання ТКГ. Про що домовилися:

  • Обговорили питання підготовки до чергового етапу звільнення утримуваних осіб за принципом «всіх на всіх». Українська сторона наполягла, що українці «повинні бути звільнені негайно і без будь-яких політичних умов».
  • Всю відповідальність на місцеві вибори на Донбасі українська сторона в ТКГ переклала на парламент.
  • Кравчук зазначив, що українська делегація поважає «нормандський формат» і Мінські домовленості, а також поважає роботу ОБСЄ і СММ в Україні.