Завтра Рада може розглянути призначення двох суддів КСУ за своєю квотою

Пропонується розглянути шість кандидатур на вакантні місця.

Завтра Верховна Рада може розглянути призначення двох суддів Конституційного суду України (КСУ) за квотою парламенту.

Читайте такожЧастина суддів КСУ відмовилась від участі в його роботі - ЗМІ

Як передає кореспондент УНІАН, про це на своїй сторінці у Facebook повідомив один з кандидатів на посаду судді КСУ Руслан Сидорович.

«Врешті парламент прийняв відповідальне рішення заповнити дві існуючі вакансії у Конституційному суді», - сказано в дописі.

Також Сидорович опублікував запрошення для кандидатів на посади суддів КСУ за квотою парламенту прийти завтра до Верховної Ради за підписом голови Комітету з питань правової політики Андрія Костіна.

“Запрошуємо вас взяти участь у засіданні Верховної Ради 6 листопада, на якому розглядатиметься питання щодо призначення на посаду судді Конституційного суду”, - сказано в запрошенні.

Також у ньому містяться прізвища шістьох кандидатів на посади суддів КСУ: Ольга Боднар-Петровська, Наталія Денисенко, Віктор Кичун, Юрій Павленко, Руслан Сидорович, Микола Сірий.

Цю інформацію підтверджує і народний депутат від “Європейської солідарності” Ірина Геращенко. На своїй сторінці у Facebook вона написала: “Щойно поставила запитання голові ВР Разумкову і керівнику профільного правового комітету, чи правда, що завтра без створення комісії відбудеться голосування за двох суддів Конституційного суду? Відповідь Разумкова: “Всі конкурси пройшли давно””, - сказано в дописі.

Новини по темі