Макрон наполягає на гарантіях безпеки для РФ: або буде війна на весь континент

Французький президент пояснив свою позицію щодо гарантій для Росії.

Якщо Росія не отримає гарантії безпеки від Заходу, нова війна охопить весь європейський континент. Таку думку висловив президент Франції Емманюель Макрон в інтерв'ю каналу TF1 / LCI.

"День миру потребуватиме обговорення. В першу чергу гарантій Україні, її територіальної цілісності, її довгострокової безпеки. Але також і для Росії як сторони перемир'я і мирного договору", — вважає Макрон.

На думку французького президента, відмова надати Росії такі гарантії провокує "інтегральну війну, яка охопить весь континент". 

"Одним із суттєвих моментів є страх Росії перед тим, що НАТО підійде до її дверей, це розгортання зброї, яка може загрожувати їй", — зазначив Макрон.

Ідея Макрона про гарантії безпеки для Росії

На початку грудня президент Франції виступив з пропозицією надати Росії гарантії безпеки після того, як закінчиться поточна війна проти України. Зокрема він згадав гарантії з питання розширення НАТО.

Ідея Макрона про гарантії для Росії викликала бурхливу критику в Європі, не кажучи вже про Україну.

"Росія є агресором, є порушником порядку, порушником миру, який використовує старі радянські методи. Якщо хтось і потребує гарантій безпеки, то це Україна і держави Центрально-Східної Європи перед обличчям російської агресивної політики", – заявили в МЗС Польщі.

Пізніше дипломати Естонії, Латвії, Литви, Польщі та Словаччини в письмовому вигляді висловили Макрону свою незгоду.

Вас также могут заинтересовать новости: