Напередодні у помешканнях Медведчука пройшли обшуки / Фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Кум Путіна і депутат Верховної Ради від ОПЗЖ Віктор Медведчук має намір з’явитися в Офіс генпрокурора і взяти участь у слідчих діях в рамках справи про державну зраду.

Читайте також"Сховатися не вийде": в ОП прокоментували підозру для Медведчука та Козака (відео)Про це адвокати кума Путіна повідомили журналістів підсанкційного 112 Україна.

«Віктор Медведчук має намір сьогодні з’явитися у Генпрокуратуру для участі у слідчих діях і довести абсурдність усіх висунутих проти нього звинувачень», – цитує видання слова юристів.

Відео дня

Що цьому передувало

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедиктова заявила, що підписала повідомлення про підозру в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму депутатам від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Йдеться про вчинення злочинів, передбачених статтями 111 (держзрада) і 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.
  • Також вона повідомила, що за результатами обшуків місцезнаходження Медведчука не встановлено, і тому СБУ вживає заходів для встановлення його місця перебування та вручення клопотання про утримання під вартою.
  • На початку квітня президент Володимир Зеленський повідомив про повернення в державну власність нафтопроводу "ПрикарпатЗахідтранс", власників якого пов'язують з Віктором Медведчуком.
  • 19 лютого на засіданні РНБО були введені санкції проти Віктора Медведчука і ще кількох осіб, а також доручено повернути в державну власність нафтопровід "ПрикарпатЗахідтранс".