Медведчук - кума Путіна допитали слідчі СБУ: деталі / REUTERS

Сьогодні у Службі безпеки України було допитано голову політради партії "Опозиційна платформа - за життя", народного депутата Віктора Медведчука в рамках кримінального провадження.

Про це кореспонденту УНІАН повідомило джерело у правоохоронних органах.

Читайте такожШуфрич заступився за підсанкційних генералів-зрадників, Данілов відреагував

Відео дня

"Сьогодні Медведчука допитали слідчі СБУ у кримінальному провадженні. Також на сьогодні до слідчих був викликаний і колишній президент Порошенко, однак він не прийшов", - сказав співрозмовник УНІАН.

(Ймовірно, йдеться про допит у рамках провадження щодо вчинення державної зради, де досліджуються факти нещодавно опублікованих розмов Медведчука і Суркова — УНІАН).

Санкції проти Медведчука

  • 19 лютого Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Зокрема, вона передбачила застування санкцій до Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Санкції були накладені на все майно та активи, які є у підпорядкуванні Медведчука та його дружини.
  • 25 лютого видання Цензор.нет оприлюднило аудіозапис розмови двох людей, голосами схожих на Медведчука і Суркова, які обговорювали постачання електроенергії до захопленого Криму та обмін полоненими на Донбасі. За даними видання, розмова датована 2014 роком.
  • 26 лютого голова СБУ Іван Баканов заявив, що Служба безпеки України проведе експертизи оприлюднених ЗМІ аудіозаписів нібито розмови Медведчука та Суркова. За його словами, оприлюднені аудіозаписи розмов осіб, яких ЗМІ ідентифікували, як Медведчука та Суркова, включено до кримінального провадження.
  • За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, СБУ розслідує кримінальне провадження за ч. 5 ст. 258 (фінансування тероризму). До Медведчука, Марченко та інших осіб санкції застосовані у зв’язку з цим розслідуванням.
  • Також РНБО ухвалила рішення про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", оскільки нею володіє компанія "ПрикарпатЗахідтранс", яку пов'язують з Медведчуком.