Геннадій Труханов / фото УНІАН

Говорити про збільшення кількості ліжко-місць для прийому пацієнтів з COVID-19 можна буде лише тоді, коли будуть регулярні поставки кисню.

Про це в інтерв'ю журналісту радіо "Свобода" заявив Одеський міський голова Геннадій Труханов, пише ivasi.news.

За словами мера Одеси, сьогодні кисню не вистачає навіть для забезпечення вже наявних ліжко-місць, адже кількість споживаного кисню в цю хвилю пандемії зросла як мінімум в 2 рази.

"Несвоєчасність поставок існує до сьогоднішнього дня. У питанні забезпечення киснем тих, хто його потребує, місто живе в аварійному режимі. Сьогодні ми думаємо про те, як вирішувати проблеми, які можуть виникнути завтра", — сказав Геннадій Труханов.

Так, в інфекційній лікарні сьогодні ведеться підготовка фундаменту для установки двох кисневих станцій, кожна продуктивністю 50 куб.м кисню на годину.

Мер також зазначив, що в Одесі розгорнуто 1123 ліжко-місця, з них 904 забезпечені прямим киснем, решта — кисневими концентраторами.

Геннадій Труханов також сказав, що міська влада не планує введення додаткових обмежень у місті. Але також зазначив, що городяни самі повинні бути відповідальними.

"Встановлені правила поведінки, в тому числі в червоній зоні, визначили взаємини в суспільстві. Тому говорити про додаткові відмежування безглуздо", - сказав Труханов.

Мер також підкреслив, що Одеса сьогодні в числі міст-лідерів за темпами вакцинації населення.

Дивитися з 20:30 хвилини