Данілов відповів на питання щодо актуальності Мінських угод / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов упевнений у неактуальності багатьох пунктів Мінських домовленостей щодо Донбасу.

Читайте такожЗСУ розглядають кілька можливих сценаріїв вторгнення Росії до України - Наєв

Про це Данілов сказав у прямому ефірі ток-шок "Право на владу" на телеканалі "1+1", відповідаючи на запитання, чи переписуватиме Україна Мінські домовленості, передає ТСН.

Відео дня

"Ми сьогодні бачимо, що Мінські домовленості не працюють так, як би хотілося. Більш того, з того періоду часу, коли вони тоді підписувались, і зараз – це вже зовсім інша ситуація. Дуже багато змін за цей час відбулося. Більш того, там підписи тих людей, які були під Мінськими угодами, на той час і те, що є сьогодні, це зовсім інший світ, зовсім інші процеси відбуваються. Єдине, що хочу зауважити, я не розумію, в який спосіб і на підставі чого Росія вважає, що ми маємо міняти Конституцію. Ми ж не ліземо Росії казати: "Міняйте свою Конституцію". І чому ми маємо під тиском міняти свою Конституцію?!", - сказав Данілов.

Раніше віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що Мінські угоди багато в чому уже не актуальні, тому їх варто переглянути.