Віктор Медведчук / Фото УНІАН

На народного депутата від фракції "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, підозрюваного у вчиненні державної зради та порушенні законів і звичаїв війни, одягли електронний браслет.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Національної поліції.

«Дійсно, сьогодні поліція Києва на виконання рішення Печерського районного суду одягла на підозрюваного Медведчука електронний браслет», - сказала керівниця прес-служби Оксана Блищик.

Відео дня

Читайте такожЯк минув суд над Медведчуком у справі про держзраду (відео)

Справа проти Медведчука: що відомо

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру депутатам від «ОПЗЖ» Медведчуку і Тарасу Козаку у державній зраді і в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. Їм оголошено підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про прихований військовий підрозділ ЗСУ); проведення підривної діяльності проти України – підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою «Промінь».
  • Того ж дня стало відомо, що Козак перебуває за межами України.
  • 12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу – державна зрада і порушення законів і звичаїв війни.
  • 13 травня суддя Печерського райсуду Києва В’ячеслав Підпалий обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету та іншими процесуальними обов'язками. Суддя відмовив у задоволенні як клопотання прокурорів щодо запобіжного заходу у вигляді арешту з альтернативою внесення 300 млн 930 грн застави, так і клопотання захисників про взяття Медведчука на поруки його колег із фракції "ОПЗЖ".