Фото УНІАН

Народний депутат фракції «Голос» Олександра Устинова приховує реальне майно родини, не декларуючи доходи і статки чоловіка, що має стати предметом перевірки НАЗК.

Про це йдеться в публікації журналіста Сергія Іванова «Бла-бла-бла святош».

«Устінова - декларативна безсрібниця, непримиренний борець з корупцією і непрозорістю, якщо це не стосується її особисто. Якщо відкрити електронну декларацію Устинової, то відразу бачиш фразу «Член сім'ї не надав інформацію». Ця фраза зустрічається в її декларації кілька разів - в розділах «Доходи, в тому числі подарунки», «Банківські та інші установи, в яких відкриті рахунки суб'єкта декларування або членів його сім'ї» та «Грошові активи», - йдеться в публікації.

Відео дня

Автор зазначає, що нардеп декларує квартиру в Києві, орендовану квартиру в США, автомобілі і навіть домашніх тварин, але приховує статки чоловіка.

«Виходить, що Устінова або не змогла вмовити чоловіка Олексія Яцука надати їй інформацію, або, що ймовірніше, просто приховала ці відомості», - підкреслив журналіст.

У свою чергу блогер Михайло Шнайдер зазначає, що О.Устінова з чоловіком періодично живуть у США і доходи за ці проміжки часу не вказує у своїх деклараціях.

«Половину 2020 року Устинова проводить не в Україні, а в славному штаті Техас. І пише звідти гнівні пости про те, що політики не хочуть повертати посадки в тюрму за брехню в декларації. Пише і не голосує за жоден антикорупційний закон. Устінова сидить півроку в США, в своїй декларації каже, що гроші є, але де і скільки і в якій валюті - просто приховує», - зазначив він.

При цьому автор додав: «Це як мінімум порушення закону і вимагає детального розгляду НАЗК. До речі, зараз Олександра теж вирушила в США. А її чоловік і зовсім перебуває там постійно, тому і приховує свій дохід в декларації», - підсумував Михайло Шнайдер