Ряд депутатів міськради досить жорстко висловився на адресу нардепів / фото ua.depositphotos.com

Одесу прибув цілий десант народних депутатів України - колишніх "слуг народу", а нині членів міжфракційного об'єднання "Розумна політика" Разумкова - Неллі Яковлєва, Ольга Солодуха, любов Шпак, а також Артем Дмитрук, який нещодавно оскандалився.

Низка депутатів міськради досить жорстко висловилася на адресу гостей. Так, за словами Олега Етнаровича, 9 лютого - день, визначений для роботи нардепів у комітетах або фракціях. І за цю роботу, на відміну від депутатів міських рад, вони отримують зарплату.

"Якщо треба виступити перед людьми, одеситами - це можна зробити онлайн, як зараз і проходить робота в комітетах. Кожен повинен працювати в тому секторі, в якому має повноваження. Ми - на сесії міської ради, а ось закони розробляти - це повноваження народних депутатів, яких обрали люди", - сказав Олег Етнарович.

Відео дня

Багато хто негативно відреагував на претензії нардепів про необхідність виділення безкоштовного житла. На думку депутата міськради Олексія Єремиці, це питання вони можуть адресувати самі собі.

"Раніше ми виділяли житло завдяки частковій участі мерії в розвитку міста, але завдяки лобі забудовників у Верховній Раді, це було ліквідовано. З вашої подачі", - звернувся Олексій Єремиця до народних депутатів.

Також депутати міської ради звернули увагу нардепів на низку проблем, які можуть і мають регулюватися на державному рівні: компенсація тарифів, доплати медикам, пільговий проїзд в електротранспорті для пенсіонерів та багато іншого. І головне: мета візиту так і залишилася не з'ясованою; на відповідне запитання секретаря міської ради Ігоря Коваля ніхто з народних обранців не зміг дати зрозумілої відповіді.

Артем Дмитрук повідомив, що скаже про це, якщо звернутися до його приймальні. А його колеги, які входять до міжфракційного об'єднання "Розумна політика", приїхали повідомити, що люблять Одесу, і взагалі треба консолідувати зусилля.