МЗС вимагає роз’яснень від РФ через заяву про нормандський саміт  \  фото УНІАН

МЗС України вимагає від Росії пояснень після заяви заступника глави російського МЗС Андрія Руденка щодо неправдивості слів українського президента Володимира Зеленського про готовність всіх сторін до нормандського саміту.

Читайте такожНаступна зустріч радників має наблизити саміт лідерів країн "нормандської четвірки" - ЄрмакЯк повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в коментарі МЗС України. У МЗС підкреслили, що перебуваючи з офіційним візитом у Австрії, Володимир Зеленський говорив не про конкретну дату проведення наступного саміту лідерів країн нормандського формату, а про принципову готовність його учасників зустрітися.

"Якщо заява Андрія Руденка є чітким сигналом, що Кремль принципово не зацікавлений у проведенні саміту лідерів N4, це ставить під сумнів налаштованість Російської Федерації врегулювати конфлікт", - заявили в українському МЗС.

Відео дня

У відомстві підкреслили, що цей "недостатньо дипломатичний і дещо емоційний коментар" заступника міністра закордонних справ РФ потребує додаткових роз’яснень позиції російської сторони як учасникам нормандського формату.

У вівторок у Відні Зеленський заявив про те, що всі лідери країн-учасниць нормандського формату погодилися на зустріч на найвищому рівні, і вона може відбутися після ще однієї зустрічі радників.

Новини по темі:

  • Україна та Росія оприлюднили принципово різні підсумки нормандської зустрічі радників.
  • Руденко заявив, що ця заява не відповідає дійсності. 
  • Представник РФ, заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак після зустрічі політрадників у Берліні заявив, що умов для проведення саміту немає.