Обрання запобіжного заходу Стерненку: під суд звезли поліцію і Нацгвардію (відео)

Застосовано безпрецедентні заходи безпеки – все подвір'я суду заставлене поліцейськими автомобілями та автобусами, також тут перебувають кілька сотень поліцейських різних підрозділів та нацгвардійців.

Біля Шевченківського районного суду Києва, де сьогодні продовжують обирати запобіжний захід для громадського активіста Сергія Стерненка, поліції зібралось в кілька разів більше, ніж активістів.

Як передає кореспондент УНІАН, початок судового засідання призначено на 10:00.

Застосовано безпрецедентні заходи безпеки – все подвір'я суду заставлене поліцейськими автомобілями та автобусами, також тут перебувають кілька сотень поліцейських різних підрозділів та нацгвардійців. Багато спецпризначенців у шоломах. Чергує пожежний автомобіль.

Читайте такожПраво не бути вбитим. Чому в Україні можна "сісти" за самооборону

За свідченням очевидців, поліція почала з'їжджатися до Шевченківського суду ще з сьомої години ранку.

Зараз на подвір'ї суду перебувають близько 50 осіб, які прийшли підтримати Стерненка, крім того люди ще продовжують підходити. Серед присутніх - колишня виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Стерненко і його адвокати вже прийшли на засідання.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, Івана Кузнєцова.

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

12 червня до Шевченківського райсуду Києва підтримати Стерненка прийшли близько 300 осіб.