REUTERS

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи повномасштабне вторгнення РФ, заявив, що сьогодні "почалася повноцінна масштабна війна в Європі".

"Росія атакує не просто Україну, але й на всі правила нормального життя в сучасному світі. Що залишиться від системи безпеки на континенті? Нуль", - констатував Подоляк.

Відео дня

Він пояснив, що сьогоднішня атака росіян почалася з ракетних ударів по українських містах – по об'єктах інфраструктури, військових об'єктах, штабах військ.

"Є повідомлення про загиблих і поранених цивільних під час цих ударів. З півночі, сходу і півдня російські сили перейшли в наступ проти України. Танки, літаки, диверсійні групи Росії. Наша армія відбиває атаки, противник несе суттєві втрати", - додав радник президента.

Подоляк запевнив, що громадська система, державні інституції працюють.

"Головне зараз - максимальна зосередженість на обороні країни і збереженню нормального життя людей. Але Україні потрібно більше підтримки від світу і дуже конкретної - військово-технічна, фінансова, жорсткі санкції проти Росії. Захід повинен діяти вже сьогодні. Президент Зеленський перебуває на постійному зв'язку з лідерами держав-партнерів", - заявив Подоляк.

Вас також можуть зацікавити новини: