Партія ОПЗЖ привітала росіян / фото УНІАН

Партія «Опозиційна платформа – За життя» привітала громадян країни-агресора з днем Росії «від імені всіх українців, які виступають за відновлення співпраці та нормалізацію відносин з Російською Федерацією».

Відповідну заяву опубліковано на сайті політсили.

Читайте такожКремль не запитавши Зеленського на парад, бо "Україна не сигналізувала про бажання розділити радість від свята"

Відео дня

«Що б не говорив Президент України Зеленський, але з Росією нас пов'язують не просто спільні кордони, а насамперед родинні зв'язки, тісно переплетені людські долі, духовні і культурні цінності, спільна історична спадщина, перемога у Великій Вітчизняній війні і пам'ять про цю Велику Перемогу, що згуртувала наші народи на століття. Саме тому всі спроби влади і національно стурбованих політиків, ура-патріотичної меншини вбити клин між українцями та росіянами, розірвати відносини між нашими країнами зазнали фіаско», – йдеться в повідомленні.

У ОПЗЖ заявили, що українці «втомились від русофобської істерії і політики ненависті» і чудово розуміють, що сьогодні Україна як ніколи потребує розвитку діалогу з Росією, радикальної зміни економічного курсу та відновлення стратегічного економічного партнерства з РФ».

У заяві повідомляється, що партія зробила перший крок до початку діалогу між Україною і Росією.

«За ініціативою нашої партії у Верховній Раді створено міжфракційне депутатське об'єднання «Міжпарламентський діалог в ім'я миру: Україна ‒ Росія ‒ Німеччина ‒ Франція». Діалог і компроміси – ось шлях до миру і злагоди, відновлення добросусідських відносин між нашими країнами, добробуту наших народів», – йдеться в повідомленні ОПЗЖ.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Україні путінських дипломатів яскраво "привітали" з днем Росії.