Петиція про позбавлення мандатів всіх депутатів від ОПЗЖ набрала майже 28 тисяч підписів

Тепер глава держави має на неї відреагувати.

Петиція до президента України Володимира Зеленського про позбавлення мандатів всіх народних депутатів від партії "Опозиційна платформа – За життя" набрала 27 851 голос (при необхідних 25 тис.)

Про це йдеться на сторінці сайті глави держави "Електронні петиції". Ініціатором петиції виступив народний депутат Олексій Гончаренко ( фракція "Європейська солідарність"). Дата реєстрації – 16 листопада.

"Прошу президента України звернутися до Верховної Ради з проханням розглянути постанову щодо позбавлення мандатів всіх депутатів від "Опозиційної платформи – За життя" у парламенті", - сказано в документі.

Тепер Зеленський має відреагувати на цю петицію.

Заборона "ОПЗЖ" в Україні

Як повідомляв УНІАН, 15 вересня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" і, таким чином, остаточно заборонив її діяльність в Україні.

За даними СБУ, встановлено причетність провідних функціонерів ОПЗЖ до діяльності, що створює реальні загрози національним інтересам, безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України.

Крім того, низка народних депутатів від ОПЗЖ ще до початку повномасштабного вторгнення РФ втекли з України, проте досі мають депутатський мандат.

Вас також можуть зацікавити новини: