Під Харковом депутати від ОПЗЖ відновили знак дружби України та РФ, але довго він не простояв (фото)

Політики відзначили, що шматок гранітного каменю символізує дружбу між народами.

Депутати від "Опозиційної платформи - за життя" поставили пам'ятний камінь в Харківській області. Політики відзначили, що це символ дружби між російським і українським народами.

Про це повідомив депутата від ОПЗЖ Харківської міськради Андрій Лесик у Facebook.

"Сьогодні (12 липня, - ред.) в черговий раз у Харкові відновлений пам'ятний знак дружби українського і російського народів. Цей знак знаходиться недалеко від кордону Росії та України", - йдеться в повідомленні.

При цьому він заявив, що у російського та українського народу одні цінності, духовність, культура та історичне коріння, що є "запорукою майбутнього процвітання наших народів", але "сучасна політика нас роз'єднує".

По фото видно, що пам'ятний знак - це шматок граніту з табличкою "Камінь дружби українського і російського народу", а також вказана дата установки.

Через пару годин журналіст Олександр Рудоманов повідомив в Facebook, що пам'ятний знак вже демонтували.

"Протягом години під Харковом демонтували пам'ятний знак дружби українського і російського народів. Минулого разу табличку знесли в день. На цей раз - за годину", - зазначено в повідомленні.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Києві демонтують пам'ятний знак на честь дружби міст Києва та Москви, який встановлений у сквері на вул.Маршала Якубовського.

Після демонтажу пам'ятний знак зберігатиметься спочатку в Голосіївській РДА, на балансі якої він зараз, а потім, коли відкриють Музей тоталітаризму, буде переданий до його фондів.