Показав середній палець Зеленському: справу нардепа Лероса скеровано до суду

Йому загрожує штраф від п’ятисот до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до трьох років.

Справу нардепа Гео Лероса, який підозрюється у хуліганстві та невиконанні судового рішення, скеровано до суду.

Як повідомляється на сайті Держбюро розслідувань, 6 грудня 2021 року слідчі ДБР завершили досудове розслідування у справі.

У відомстві нагадали, що у першому випадку дії Лероса кваліфіковано за ч. 1 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства), а у другому – за ч. 1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

Читайте також"Виключно історичний факт": Лерос не вважає свій середній палець у Раді образливим

Справа Лероса: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 18 листопада Печерський районний суд Києва обрав Леросу запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 10 січня 2022 року.

Лероса підозрюють у хуліганстві та у невиконанні рішення суду. Йдеться про інцидент у Верховній Раді, коли депутат показав середній палець в бік президента Володимира Зеленського, а також про невиконання рішення Київського апеляційного суду, який зобов’язав Лероса спростувати у Facebook заяву про те, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак через свого брата Дениса нібито займався продажем державних посад. Хоча сам Лерос і його адвокати стверджують, що Лерос виконав рішення суду та спростував цей допис у Facebook.