Карантин в Україні можуть посилити / фото УНІАН

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що за умови досягнення показника активних хворих у 60 на 100 тис. населення карантин в Україні буде посилено.

Про це він повідомив в інтерв’ю BBC Україна.

«Ми відповідально ставимось до послаблень. Ми не відпустили все до кінця, не дозволили масові заходи, не відкрили міжобласне сполучення з регіонами, де є стрімке зростання (рівня захворюваності). Щоб не втратити економіку, від чого наслідки та жертви можуть бути більшими, ніж при такому рівні захворюваності», - заявив він.

Відео дня

За словами глави уряду, завданням української влади на сьогодні є при збереженні життів не втратити економіку.

Читайте такожНа Львівщині близько сотні людей без масок влаштували масове купання (відео)

«Ми ретельно контролюємо параметр кількості активних хворих на 100 тисяч населення. Сьогодні він складає 50 людей на 100 тисяч. Ми зробили для себе ліміт у 60 хворих. Це буде момент, при якому треба буде посилювати карантинні обмеження вже на рівні країни й окремих областей», - наголосив прем’єр-міністр.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 30 червня в Україні підтверджено 44 тисячі 334 випадки COVID-19, за добу - 706 нових. Також вчора було госпіталізовано 192 особи, померли 12 осіб, одужали 88 пацієнтів.

Сьогодні, 30 червня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні наприкінці червня кількість госпіталізованих хворих з COVID-19, у порівнянні з кінцем травня, зросла майже вдвічі. Він додав, що на сьогодні кількість активних хворих з COVID-19 в Україні на 100 тис. населення досягла 57.