Зеленський проводить прес-конференцію / Фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський уже рівно рік обіймає нинішню посаду. З цієї нагоди у середу, 20 травня, очільник держави дасть прес-конференцію, адже саме цього дня у 2019 році відбулася його інавгурація.

Читайте такожОпитування показало, скільки українців довіряють Зеленському (інфографіка)

Спілкування із ЗМІ відбудеться у парковій частині Маріїнського палацу, розпочнеться воно о 10:30.

Відео дня

У зв’язку із тим, що в Україні нині діють запроваджені з метою запобігання поширенню коронавірусу карантинні обмеження, кількість представників засобів масової інформації, які зможуть взяти участь у заході, буде обмеженою.

Водночас онлайн-трансляцію можна буде подивитися на сайті УНІАН, а також вона буде доступна на сторінці УНІАН у Facebook.

Текстова трансляція прес-конференції Зеленського

Рік на посаді: що передувало прес-конференції

Володимир Зеленський здобув перемогу на виборах президента України навесні у 2019 році. Під час другого туру виборів, який відбувся 21 квітня минулого року, Зеленський переміг п’ятого президента України Петра Порошенка. За нього, зокрема, віддали свої голоси понад 73% виборців.

Читайте такожЗеленський продовжив заборону на російські соцмережі в Україні

20 травня 2019 року відбулася інавгурація Володимира Зеленського.

З нагоди 100 днів перебування на посаді президента 10 жовтня 2019 року Зеленський провів 14-годинний прес-марафон. Глава держави відповідав на запитання журналістів упродовж усього дня.

22 квітня 2020 року Офіс президента презентував фільм "Рік президента Зеленського". Тоді ж в ОПУ пообіцяли провести прес-конференцію з главою держави за підсумками року перебування на посаді.