В МЗС відреагували на наміри окупантів провести "референдум" про приєднання "ЛНР" до Росії

Ставленик Кремля на окупованій частині Луганщини Леонід Пасічник сказав, що найближчим часом там може відбутися референдум стосовно приєднання до складу РФ.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на наміри російських окупантів провести так званий "референдум" про приєднання окупованих районів Луганської області ("ЛНР") до складу Росії.

Про це йдеться у заяві речника МЗС Олега Ніколенка, переданій УНІАН.

"Російська Федерація не полишає спроб підірвати суверенітет та територіальну цілісність України. Будь-які фейкові референдуми на тимчасово окупованих територіях є юридично нікчемними і не матимуть правових наслідків. Жодна країна світу не визнає насильницьку зміну міжнародно визнаних кордонів нашої держави. Натомість, Росія отримає ще більш рішучу відповідь міжнародної спільноти, яка пришвидшить її падіння в прірву глобальної ізоляції", - наголосив Ніколенко.

Раніше у російських пропагандистських ЗМІ з'явилася інформація, що ставленик Кремля на окупованій частині Луганщини Леонід Пасічник сказав, що найближчим часом там може відбутися референдум стосовно приєднання до складу РФ.

Після цього у Радфеді і Держдумі прокоментували заяву ватажка "ЛНР" Леоніда Пасічника про плани провести "референдум" щодо входження до складу РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: