У МЗС розцінюють раптову перевірку боєготовності військ РФ як "погрозу силою"

17 липня Путін оголосив масштабну раптову перевірку військ.

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар розцінює раптову перевірку боєготовності військ Російською Федерацією як «погрозу силою».

Про це Боднар написав у мікроблозі Twitter.

Читайте такожУкраїна проведе військові навчання у відповідь на російські "Кавказ-2020"

«Тільки не називайте мене алярмістом чи панікером...Такі раптові перевірки боєготовності військ РФ, особливо на нашому кордоні, не можна трактувати інакше, як «погроза силою». Хай мене юристи виправляють, якщо я помиляюся. А вчора хтось говорив, що агресивних планів немає...», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 17 липня президент Російської Федерації Володимир Путін оголосив масштабну раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів, окремих з'єднань центрального підпорядкування, Повітряно-десантних військ і морської піхоти Північного, Тихоокеанського флотів РФ.

Зазначається, що цей захід сплановано з метою оцінки «спроможності армії РФ забезпечити військову безпеку на південному заході Російської Федерації, де зберігаються серйозні загрози терористичного характеру, і підготовки до стратегічного командно-штабного навчання «Кавказ-2020».

В ході раптової перевірки передбачено проведення з військами 56 навчань тактичного рівня. Задіюються 35 полігонів та навчальних полів, 17 морських полігонів в акваторіях Чорного і Каспійського морів. Загалом на раптову перевірку залучено 149 тис. 755 військовослужбовців, 26 тис. 820 одиниць озброєння і військової техніки, 414 літальних апаратів, 106 кораблів і суден забезпечення.