Ілюстрація REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін оголосив масштабну раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів, окремих з'єднань центрального підпорядкування, Повітряно-десантних військ і морської піхоти Північного, Тихоокеанського флотів РФ.

Читайте такожУкраїна проведе військові навчання у відповідь на російські "Кавказ-2020"

Про це повідомляється на сайті Міноборони РФ.

Відео дня

«Відповідно до рішення верховного головнокомандувача Збройних сил Російської Федерації проводиться раптова перевірка військ Південного і Західного військових округів, окремих з'єднань центрального підпорядкування, Повітряно-десантних військ і морської піхоти Північного, Тихоокеанського флотів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цей захід сплановано з метою оцінки «спроможності армії РФ забезпечити військову безпеку на південному заході Російської Федерації, де зберігаються серйозні загрози терористичного характеру, і підготовки до стратегічного командно-штабного навчання «Кавказ-2020».

В ході раптової перевірки передбачено проведення з військами 56 навчань тактичного рівня. Задіюються 35 полігонів та навчальних полів, 17 морських полігонів в акваторіях Чорного і Каспійського морів. Загалом на раптову перевірку залучено 149 тис. 755 військовослужбовців, 26 тис. 820 одиниць озброєння і військової техніки, 414 літальних апаратів, 106 кораблів і суден забезпечення.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу дав розпорядження передбачити реалізацію програм бойової підготовки в рамках навчань і контрольних занять.