Разумков прогнозує розгляд законопроекту про всеукраїнський референдум найближчим часом

За словами голови Верховної Ради, є й інші ініціативи - законопроекти про місцеві референдуми, народне вето, народну ініціативу.

Законопроект про всеукраїнський референдум парламент може розглянути найближчим часом.

Читайте такожУ ВР схвалили кінцевий варіант законопроекту про всеукраїнський референдум

Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в інтерв'ю Радіо Свобода. "У вівторок, якщо я не помиляюся, або в середу було підписано лист до Венеціанської комісії і туди було направлено перший законопроект з цього пакету про народовладдя – про загальнонаціональний референдум. І я сподіваюся, що найближчим часом, там кілька тижнів, ми зможемо його винести в зал Верховної Ради і розглянути", - сказав Разумков.

Він підкреслив, що це повинен бути "найбільш збалансований та якісний законопроект".

Разумков розповів, що на сьогодні , є й інші ініціативи, які, будуть незабаром розроблятися та ухвалюватися - законопроекти про місцеві референдуми, народне вето, народну ініціативу.

Як повідомляв УНІАН, 17 лютого під час Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту перший віце-спікер Руслан Стефанчук заявив про вихід на фінальну версію першого законопроекту з низки законопроектів, які стосуються народовладдя, - про всеукраїнський референдум.

Він виступив за проведення дискусії між фракціями і групами щодо зазначеного законопроекту, а також «внутрішнього наукового круглого столу». Потім, за його словами, законопроект необхідно перекласти англійською мовою, щоб отримати на нього рецензії провідних інституцій, які займаються питаннями народовладдя у світі.

4 березня Інформаційне управління Апарату Верховної Ради повідомило, що на громадське обговорення виноситься оприлюднений на парламентському сайті проект закону «Про всеукраїнський референдум».

Зазначалося, що це перший законопроект у сфері народовладдя та прямої демократії, що схвалений учасниками робочої групи з розробки проектів законів з питань народовладдя.

Громадське обговорення мало тривати до 18 березня включно.