Відкритий для відвідувачів ресторан Тищенка журналісти помітили 27 квітня / УНІАН

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко зазначає, що у фракції перевіряють інформацію щодо роботи під час карантину ресторану "Велюр", який пов'язують з депутатом "СН" Миколою Тищенком.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам перед початком Погоджувальної ради.

Відповідаючи на питання, чи буде якась реакція на те, що ресторан "Велюр" працював під час карантину, Корнієнко зазначив: "Микола дав певні пояснення, що він не в ресторанному режимі функціонував, а в режимі певних зустрічей, як такий бізнес-центр. Ми перевіряємо зараз цю інформацію і перевіряємо інформацію правоохоронців".

Відео дня

Читайте такожУкраїнський нардеп "карантинить" на Кіпрі – ЗМІ

За його словами, поки що правоохоронці "не визначили, чи є там порушення". "Вони нам публічно не дали таку відповідь", - додав депутат.

Так, вважає Корнієнко, "треба розібратися з правовою складовою цього". "Щодо моральної складової, тут, звичайно, завжди будуть питання", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у випуску програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" від 27 квітня йшлося про те, що столичний ресторан "Велюр", який пов'язують з народним депутатом від "Слуги народу" Миколою Тищенком, приймає VIP-гостей під час карантину. Також під час карантину, зазначається в розслідуванні, ресторан відвідував і сам Тищенко.

На це Тищенко у своєму Instagram написав: "У "Велюрі" ж я зустрічаюся зі своїми помічниками. З невеликою кількістю людей, які так чи інакше готують велику програму ... перетворення міста Києва", - заявив він.

28 квітням поліція перевірила інформацію ЗМІ щодо роботи ресторану "Велюр" у Києві під час карантину.

Як розповів співробітник Голосіївського управління поліції Андрій Вернігор, по прибуттю адміністратор закладу відкрив вхід до ресторану та пустив поліцейських всередину. "У закладі відвідувачів не було. Там перебували кілька працівників. Ми роз’яснили адміністратору ресторану законодавчі норми про дотримання карантину та відповідальність за його порушення. Адміністратор написав пояснення та зобов’язання щодо заборони закладам громадського харчування приймати відвідувачів у період карантину", - зазначив Вернігор.