Ресторан "Велюр" знаходиться в центрі Києва / скріншот з відео

Ресторан, який приписують скандальному депутату від «Слуги народу» Миколі Тищенку, продовжує працювати для VIP-клієнтів, попри заборону через карантин.

Про це йдеться у новому випуску програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Читайте також"Шанс вижити": українські ресторатори просять дозволити їм відкрити літні тераси

Журналісти зафіксували, як елітний ресторан «Велюр» в центрі Києва відвідують гості, серед яких були помічені нардеп Антон Яценко, депутат і колишній сценарист Кварталу 95 Олександр Кабанов, менеджер Метінвесту Віталій Кисіль, перший заступник голови Офісу президента і екс-продюсер Кварталу 95 Сергій Трофимов, депутат Ігор Негулевський та інші.

При цьому в самому ресторані на спробу журналіста замовити столик відповіли, що не працюють.

Депутат Яценко на питання, що він робив в ресторані «Велюр», відповів, що не був там. А депутат Кабанов зізнався, що просто заїжджав до Тищенка.

"Я ж у Колі був. Це Тищенко. Це ж його ресторан", - сказав він.

Цікаво, що сам Тищенко заперечує, що він власник ресторану «Велюр».

Читайте такожЛюди Черновецького готують Тищенка до боротьби проти Кличка на виборах – журналіст

На питання журналіста, що там робили народні депутати, Тищенко сказав: "Це питання не до мене". На слова журналіста, що Тищенко є власником цього ресторану, нардеп відповів: "Здрастє".

«В ресторан приїжджають депутати, «решали», бізнесмени, екс-регіонали. У ресторані щось святкують... Ресторан працює. Не для всіх. Для віп-персон. Для «своїх». Для таких «своїх», що за годину туди заходить з десяток людей. І це в той час, коли весь адекватний ресторанний бізнес закритий на карантин. Хтось зазнає великих збитків, хтось вже втратив бізнес», - пише журналістка Анастасія Усенко на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв УНІАН, 22 квітня Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження карантину до 11 травня. Таке рішення уряд прийняв, спираючись на прогноз вчених, які очікують ще дві хвилі епідемії: однієї - в кінці квітня, інший - між 3 і 8 травня. Збільшення хворих прогнозують через порушення карантину вірянами на великодні свята.