Ілюстрація / REUTERS

Близько половини українців не бачать особливої різниці в ефективності роботи Верховної Ради 9-го скликання і парламентів попередніх скликань.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 16-17 липня 2020 року на тему: «Рік від виборів Верховної Ради: оцінки громадян».

Згідно з результатами опитування, відповідаючи на прохання дати оцінку ефективності діючого і попереднього складу парламентів України, 44% респондентів вказали, що нічого не змінилось.

Відео дня

Читайте такожРейтинг Зеленського вищий, ніж у його команди - опитування

Ще 29% опитаних вважають, що діючий парламент є більш ефективним, ніж попередній склад Верховної Ради, водночас 24% – протилежної думки і вважають попередній парламент ефективнішим. 3% респондентів не змогли дати порівняльну оцінку.

За інформацією соціологів, найкраще оцінюють ефективність роботу Верховної Ради цього скликання молодь та виборці партії «Слуга народу». Найгірше – виборці «Європейської солідарності», більшість яких вважають попередній парламент ефективнішим.

Соціологічна група «Рейтинг» проводила опитування серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність – 2 тис. респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews -телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 - не більш як 2,2%.