Рівень довіри до Зеленського продовжує падати / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Соціологи фіксують падіння рівня довіри громадян до президента Володимира Зеленського.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова правління Центру "Соціальний моніторинг" Ольга Балакірєва та директор Центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук повідомили на прес-конференції, присвяченій презентації результатів соціологічного опитування.

Балакірєва зазначила, що фактично з весни цього року спостерігається падіння рівня президента.

Відео дня

"Безперечно, до цього додалося і питання економічної ситуації, яка, в тому числі, мала певні негативні наслідки від глобальної епідемії COVID-19. Ми бачимо, що падіння рівня довіри до президента Зеленського починає зростати, і на сьогоднішній день усі чотири місяці ми постійно вимірюємо падіння. На сьогоднішній день баланс недовіри сягає майже -19% (-18,8%)", - сказала Балакірєва.

Згідно з даними опитування, у серпні баланс недовіри до Зеленського становив (-15,6%), у липні (-11,5%), у червні (-8,9%). Хоча ще в грудні 2019 року рівень довіри до Зеленського становив (+31,5%).

Читайте такожПрезидентський рейтинг Зеленського продовжує падати - опитування КМІС

При цьому рівень недовіри до Верховної Ради становить -56,2%, політичних партій -52,2%, прокуратури -51,7%, Кабінету міністрів -49,5%, Національного банку -41,4%.

У цьому зв'язку Дмитрук сказав, що частка тих, хто не довіряє цим інституціям і їхнім представникам значно перевищує частку тих, хто їм довіряє.

Водночас найвищий рівень довіри мають волонтери, ветерани АТО і Збройні сили України.

Як проводилося опитування

  • Опитування було проведено 20-29 вересня методом індивідуального інтерв'ю f2f. Опитано 3 тис. 14 респондентів. Водночас щодо результатів підтримки партій врахована думка 2 тис. 250 опитаних, адже вони відповіли, що будуть голосувати і визначилися з вибором. Похибка не перевищує 1,9% (стандартне відхилення 1,1-1,9%).