Резніков закликав кожного українця подумати, як він відбиватиме можливу агресію Росію

Потрібно зробити так, щоб РФ протистояла вся українська нація, вважає очільник Міноборони.

Очільник Міноборони України Олексій Резніков стверджує, що найкращий спосіб убезпечення країни від подальшої агресії Росії – створення умов, за яких країна-агресор зазнає неприйнятних для себе втрат й не досягне цілі.

У разі агресії РФ українцям в першу чергу самим доведеться захищати свою державу, і необхідно розвивати спроможність до цього, йдеться у колонці чиновника на "Українській правді".

За словами міністра, потрібно зробити так, щоб Росії протистояла вся українська нація – об’єднана, підготовлена й озброєна. Резніков попросив громадян зважити, як саме вони хочуть долучитися до оборони України.

"…Найкращий спосіб убезпечити Україну від подальшої військової ескалації з боку Російської Федерації – створити умови, за яких агресор понесе неприйнятні для себе втрати і не зможе досягти мети. А мета в нього одна – знищити незалежну українську державу", – зазначив чиновник.

Очільник Міноборони додав, що необхідно зробити так, щоб російській військовій машині протистояла не лише армія та інші структури сектору безпеки і оборони нашої країни, а "вся українська нація". 

Читайте такожКулеба: якщо розхитати Україну нагнітанням паніки, то Путіну і не доведеться нападати"Підготовлена, озброєна, об’єднана (українська нація – Ред.). Саме це ми маємо протиставити російським спробам спричинити в нашій країні паніку, зневіру та розгубленість. Тоді в агресора не буде жодних шансів. І навіть думок вдатися до якоїсь авантюри", – вважає Резніков.

Міністр також звернувся до громадян України із закликом.

"…я закликаю громадян зважити, у який спосіб ви готові долучитися до оборони держави. Як я зазначив, є окремі резерви бойових частин ЗСУ. Формуючи резерв ТрО (війська територіальної оборони – Ред.), ми повинні одночасно наповнювати і підвищувати якість резерву інших компонентів Збройних сил. Ви маєте вибір…", – заявив чиновник.

Нагадаємо, 1 січня 2022 року в Україні почав працювати закон "Про основи національного спротиву". Згідно із законом, головна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони нашої держави належить Силам територіальної оборони армії.

Під фразою національний спротив мається на увазі залучення всіх українців до протидії агресору, а також підготовка до такої протидії.

Загальновійськова підготовка до національного спротиву має організовуватися за територіально-зональним принципом.

Командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України призначено генерала Юрія Галушкіна.

Пізніше стало відомо, що "фундаментом" добровольчих формувань територіальних громад стануть українці, які служили в армії, в якихось військових формуваннях чи працювали у правоохоронних органах.

Агресія Росії проти України – коротка довідка УНІАН

Навесні 2014 року РФ незаконно анексувала Крим, а також російські війська вдерлися на частину Донецької та Луганської областей. Російська влада підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" і "ЛНР".

Конфлікт між Україною та Росією став ще гострішим восени минулого року. Російська сторона перекинула до кордону з українською державою багато військових та техніки.

В нашій країні та в низці держав Заходу заговорили про загрозу широкомасштабного вторгнення Росії.

Президент Володимир Зеленський у січні 2022 спробував заспокоїти громадян України – сказав, що ризик вторгнення РФ в Україну зберігається з 2014-го й не зріс.

Очільник держави також говорив, що якщо українці захищатимуть себе від армії Росії, то буде "дуже потужна війна".

Вас також можуть зацікавити новини: