РФ фактично не може завдати по Україні ракетні удари, вважає експерт / ілюстративне фото REUTERS

Російська Федерація фактично не може застосувати проти України ракетні війська та авіацію, оскільки тоді буде зовсім інша "картинка".

Якщо російська сторона використає проти нашої країни ракетні війська та авіацію, то проти РФ будуть всі, включаючи ООН, розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, Росія може розв’язати сухопутний конфлікт, а тим більше – активізувати свої дії на частині Донецької та Луганської областей.

Відео дня

"Конфлікт в Україні… має таку одну особливість – тут фактично неможливе застосування авіації і ракетних військ. Чому? Тому, що… картинка… буде зовсім інша, і Росія навряд чи знайде хоча б одну країну у світі, яка б підтримала ці такі дії. І всі, включаючи ООН, будуть проти Росії…", – заявив співбесідник.

Читайте також"Керівництво є наглухо відбитим": Гордон оцінив ймовірність нападу РФ на УкраїнуНагадаємо, РФ навесні 2014 року захопила український Крим, вдерлася на частину Донбасу й підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" та "ЛНР". Західні ЗМІ дізналися, що Росія понад 300 разів обстріляла територію України з реактивних систем залпового вогню "Град".

Російська влада стверджує, що війська РФ на Донбас не вдиралися, й заперечує обстріли української території.

Конфлікт між Україною та РФ загострився восени 2021 року. Росія стягнула до кордону з нашою країною багато військових та техніки. Україна й низка західних країн заговорили про загрозу широкомасштабної агресії РФ.

Президент США Джо Байден стверджував, що якщо російська влада піде на агресію, то нарветься на дії, які створять для неї "швидкі й тяжкі наслідки".

Вас також можуть зацікавити новини: