Разумков назвав три головні виклики для ВР на поточній сесії

Спікер зазначив, що перший рік роботи поточного скликання був непростим і надалі перед парламентом також стоятиме безліч викликів.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков назвав три головні виклики для парламенту на поточній сесії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у своєму виступі з трибуни Ради з нагоди відкриття 4-ї сесії.

Читайте такожУ Раді не підтримали заяву Фокіна щодо особливого статусу Донбасу - Разумков

Спікер зазначив, що перший рік роботи поточного скликання був непростим і надалі перед парламентом також стоятиме безліч викликів.

"Перед нами будуть стояти важливі питання і в подальшому. Мабуть, три з головних, які зараз можна визначити, - це друга хвиля коронавірусу... Інше питання, яке також тягнеться і пов'язане з першим, - це глобальна економічна криза. У нас з вами на цій сесії буде великий виклик - це державний бюджет України на 2021 рік", - сказав Разумков.

Він висловив сподівання, що парламент та уряд своєчасно зроблять усе залежне від них для ухвалення бюджету.

"Третє питання, яке також буде серйозним викликом для Верховної Ради 9-го скликання в цій сесії, - це місцеві вибори. І я зараз говорю не про те законодавство, яке ми ухвалити, і про ті зміни, які ще необхідно буде зробити, я говорю про політику. Верховна Рада завжди була, є і буде політичним органом. Завжди при прийнятті рішень буде політичний аспект. Але мені б дуже хотілося, щоб навіть під час виборчої кампанії всі добре розуміли, що вибори проходять, а повага людей буде залишатися або не буде залишатися з нами", - наголосив Разумков.

Так, він підкреслив, що державницька позиція повинна превалювати над питанням рейтингів.

"Буде багато ще завдань, які будуть стояти перед нами. І згідно того плану робіт, який був затверджений Верховною Радою в минулій сесії. Я розумію, що коронавірус, інші виклики, які стоять перед державою, будуть нам заважати в повному обсязі його виконати. І в першу чергу, це буде пов'язано з часом... Але я впевнений, що ми зробимо максимально можливе, щоб усе це розглянути і по можливості ухвалити", - підкреслив спікер.

Разумков також додав, що за рік роботи цієї Верховної Ради вона змогла ухвалити майже 150 законів конституційною більшістю.

Відкриття 4-ї сесії Верховної Ради: чим сьогодні займатимуться нардепи

  • Сьогодні, 1 вересня відкрилася четверта сесія Верховної Ради 9-го скликання.
  • Народні депутати 1 вересня розглянуть проект закону про внесення змін до деяких законів щодо утворення військово-цивільних адміністрацій, а також проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо утворення та ліквідації районних державних адміністрацій у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів.
  • Крім того, планується розгляд законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо уточнення окремих виборчих процедур.
  • Також розглядатиметься проект постанови про порядок денний четвертої сесії ВР та проект закону про внесення зміни до статті 268 Податкового кодексу України щодо звільнення від сплати туристичного збору внутрішньо переміщених осіб.
  • Депутати також мають розглянути проект закону про Установу бізнес-омбудсмена в Україні.