Росія планує витратити на інтеграцію ОРДЛО близько 330 мільярдів гривень – ЗМІ

Згідно з внутрішніми російськими даними, на окупованому Донбасі проживає близько 2,9 мільйона осіб, серед яких 38% - пенсіонери.

Росія планує витратити на інтеграцію окупованого Донбасу близько 330 мільярдів гривень (900 мільярдів рублів).

Про це повідомляє проект Радіо Свобода "Донбас Реалії", посилаючись на затверджену російським урядом "Програму пришвидшеного соціально-економічного розвитку територій на 2022–2024 роки".

"Сценарні програми, які були ухвалені урядом Російської Федерації, спрямовані на повну інтеграцію окупованого Донбасу в російську економіку", - розповів "Донбас Реалії" представник одного з розвідувальних органів України.

Згідно з внутрішніми російськими даними, на окупованому Донбасі проживає близько 2,9 мільйона осіб, серед яких 38% - пенсіонери.

Варто зазначити, що військова складова утримання терористів "ДНР" і "ЛНР" фінансується окремо.

Читайте такожВибори до Держдуми РФ: жителів ОРДЛО везуть в Ростовську область, виборчі дільниці незаконно відкрилися і в Криму (фото)

Вибори до Держдуми РФ для жителів ОРДЛО

  • ЦВК РФ схвалила залучення жителів ОРДЛО з російськими паспортами до електронного голосування на парламентських виборах в РФ, які відбулися 17-19 вересня 2021 року.
  • МЗС України закликало Росію скасувати рішення і висловило рішучий протест діям окупантів. 
  • За даними ЗМІ, підконтрольні Кремлю бойовики проводили активну кампанію з реєстрації жителів на порталі "держпослуг". Крім того, окупанти організували підвезення виборців на дільниці в Ростовській області.
  • 8 вересня Верховна Рада закликала світову спільноту застерегти РФ від проведення виборів у Криму та на Донбасі.
  • Російські паспорти почали роздавати жителям ОРДЛО навесні 2019 року після відповідного указу Путіна. Світ не визнає їх легітимності.