Росіяни зібралися будувати у Криму нове курортне місто

Будівництво планують розпочати на західному узбережжі півострова.

Окупаційна влада Криму заявила про плани побудувати на узбережжі Чорного моря нове курортне місто.

"Зараз під керівництвом Марата Хуснулліна (заступника глави уряду Росії - УНІАН) і глави республіки (глави окупаційної влади Криму Сергія Аксьонова - УНІАН) розглядаємо і, напевно, найближчим часом презентуємо появу нового міста у Криму", - заявив в інтерв'ю YouTube-проекту "На крючке" так званий віце-прем'єр уряду Криму Євген Кабанов, підтвердивши, що місто буде курортним.

"З розумінням, що має бути побудовано, в які терміни має бути побудовано, з розумінням фінансування, що бере на себе держава і що бере на себе інвестор", - додав Кабанов.

Окупаційний чиновник не розкрив подробиці про майбутнє будівництво, проте зазначив, що місто буде на Чорному морі в "західному напрямку", тобто на західному березі півострова.

Читайте такожВ уряді розповіли про долю жителів Донбасу з паспортами РФ після деокупації"Зараз ми принципово вирішимо можливість фінансування цієї інфраструктури, місце розташування цього нового міста. ... Ведуться перемовини з низкою системних російських інвесторів", - сказав він.

Раніше ЗМІ показали, що відбувалося з курортним сезоном-2021 в окупованому Криму. Зокрема, туристи масово скаржилися на відсутність нормальної інфраструктури на півострові, високі ціни та погані умови в готелях.

Через сходження селевих потоків після сильних злив сталося забруднення води в морі, людям заборонили купатися на ялтинських пляжах. У ступор вводила й необлаштованість місцевих пляжів, а також тотальне "запарканення" курортів Криму, що закриває вільний доступ до пляжів і моря.

Вас також можуть зацікавити новини: