МЗС Грузії викличе українського посла через слова Саакашвілі про "знищення" країни

Раніше Саакашвілі заявив, що не має наміру дивитися на "знищення та руйнування Грузії".

Міністерство закордонних справ Грузії має намір викликати українського посла після недавньої заяви голови виконавчого комітету реформ Міхеїла Саакашвілі.

Як повідомляє "Грузія Online", так в МЗС країни відреагували на слова Саакашвілі про грузинську владу. "Я не збираюся спокійно дивитися на руйнацію та остаточне знищення Грузії. Я дійсно буду на передній лінії боротьби", - заявив політик.

За словами глави МЗС країни Давида Залкаліані, недавнє рішення відкликати посла Грузії в Україні пов'язане з втручанням у внутрішню політику Грузії".

Читайте такожУ МЗС Грузії розповіли, коли повернути посла в Київ

"Це якраз те питання, яке спонукало нас до дуже серйозного підходу, через що ми відкликали посла для консультацій. Саме про це ми попереджали наших українських колег - людина, призначена на одну з високих посад, що знаходиться в розшуку, яку грузинське правосуддя хоче притягнути до відповідальності за чотирма не залежними справами, продовжує втручатися у внутрішню політику Грузії. Природно, заява, яку ми почули вчора, є прямим втручанням у внутрішні справи іншої країни і прямим втручанням громадянина України у процес виборів", - заявив Залкаліані.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Грузії заявили, що не будуть розривати дипломатичні стосунки з Україною через призначення Саакашвілі.