У посольстві США нагадали, що Медведчук знаходиться під санкціями вже з 2014 року / Фото УНІАН

Сполучені Штати Америки заявили про підтримку рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти голови політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука.

Про це йдеться у повідомленні Посольства США в Україні у Facebook.

«Ми підтримуємо зусилля України щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності через запровадження санкцій. З 2014 року Медведчук перебуває під санкціями США за підрив безпеки, територіальної цілісності та демократичних інституцій України», - сказано у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожРозлютили санкції: Оксана Марченко заявила, що йде в політику

Санкції проти Медведчука:

  • 19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Зокрема, санкції будуть застосовані до Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно і активи, які є в підпорядкуванні Медведчука і його дружини.
  • Як повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, СБУ розслідує кримінальне провадження за ст. 258 (5) (фінансування тероризму) Кримінального кодексу. До Медведчука, Марченко та інших осіб санкції застосовано у зв'язку з цим розслідуванням.
  • Також РНБО ухвалила рішення про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу «Самара - Західний напрямок», оскільки нею володіє компанія «ПрикарпатЗахідтранс», яку пов'язують з Медведчуком.