Чорновол поскаржилася на ДБР / Фото УНІАН

Колишня народний депутат Тетяна Чорновол заявила, що Державне бюро розслідувань розслідує ще одну справу стосовно неї.

Про це вона розповіла під час акції протесту "Рух опору капітуляції", пише "Громадське".

"Нещодавно я дізналась, що проти мене ще порушили справу, в якій зараз проводиться експертиза стосовно мого нагородного автомата. Я намагалась з'ясувати, в чому суть, бо автомат легальний. Він нагородний, у нього є посвідчення, яке датоване 16 жовтня 2014 року. Зараз я з'ясувала, що мені інкримінують те, що цей автомат був захоплений у бою, отже, нелегальний", - розповіла Чорновол, додаючи, що справою займається ДБР.

Відео дня

Читайте такожСуд дозволив ДБР вилучити у Чорновол дозволи на зброю: екс-нардеп згадала про "червону сукню"

При цьому вона уточнила, що на акції протесту перебуває легально - 22 травня суд дозволив Чорновол перебувати у Києві.

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня Чорновол заявила, що в її будинку представники ДБР проводять обшук. Вона оприлюднила скан-копію постанови Печерського райсуду Києва, в якій вказано, що її разом з іншими особами підозрюють у причетності до вбивства громадянина Володимира Захарова.

Своєю чергою в ДБР заявили, що Чорновол повідомлено про підозру в умисному вбивстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Читайте такожАпеляційний суд змінив цілодобовий домашній арешт Чорновол на нічний

За даними ДБР, 18 лютого 2014 року Чорновол керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі будівлі у центрі Києва на вулиці Липській, де розташовувався офіс Партії регіонів. Внаслідок пожежі загинув працівник 1948 року народження, який перебував у партійному офісі. У разі доведення вини їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

16 квітня суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк обрав Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

24 квітня колегія суддів Київського апеляційного суду змінила запобіжний захід Чорновол з цілодобового домашнього арешту на нічний - з 22:00 до 6:00.