Проти Венедіктової відкрили справу / фото УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова прокоментувала справу, яку відкрило проти неї Національне антикорупційне бюро України.

Про це йдеться у її зверненні, що оприлюднила прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Розповім про так звану справу щодо "годинника Венедіктової", яку відкрило Національне антикорупційне бюро. Розпочати провадження зобов’язав НАБУ суд за заявою громадянина. Я поважаю правоохоронні органи і в мене немає сумнівів у їхній професійності і доброчесності, яку вони мають проявляти до всіх громадян України. Генеральний прокурор нічим не відрізняється від інших українців. Однак має проявляти найвищий рівень відповідальності. Тому мої дії були і зараз є виключно в межах закону", - запевнила Венедіктова.

За її словами, заявник у справі – особа, яка фігурує у одному з проваджень Офісу генпрокурора. "Саме тому, для уникнення маніпуляцій щодо цього факту, я повідомила НАЗК про потенційний конфлікт інтересів і постановила про відвід від виконання повноважень керівника органу прокуратури та генерального прокурора в цьому провадженні", - зазначила генпрокурор.

Як повідомляється у Twitter Центру протидії корупції, НАБУ відкрило кримінальне провадження проти Венедіктової, яке стосується недекларування майна. "Зокрема, йдеться про годинник вартістю понад 10 тис. доларів, якого немає в декларації. Заяву про злочин написав Сергій Стерненко. Ми також звертались з цього приводу в НАЗК", - йдеться в повідомленні.

Раніше про рішення суду, яким НАБУ зобов'язали відкрити справу проти Венедіктової, повідомив сам Стерненко.