США має розмістити ядерну зброю в Україні – Олександр Дубовой

Політик, бізнесмен, голова експертної ради АТ КІЕП, меценат Олександр Дубовой заявив, що розміщення американської ядерної зброї на території України стане симетричною відповіддю на передислокацію РФ тактичної ядерної зброї до Білорусі. Про це йдеться в його авторській статті.

"В умовах, коли Росія вже порушила ядерне табу, розмістивши тактичну ядерну зброю на території офіційно безʼядерної держави – Білорусі, симетричною відповіддю на дії РФ має стати розміщення Штатами в Україні американської ядерної зброї", – акцентував політик у своїй статті.

Олександр Дубовой також зазначив, що, на відміну від Будапештского меморандуму, який виявився невиконаною формальністю, крок із розміщенням ядерної зброї реально посилив би безпеку не лише України, а й всієї Європи. Стримав би агресивні плани РФ та запобіг новим нападам на Україну в майбутньому.

Відео дня

"Захід вкрай обережний у цих питаннях і намагається уникнути ескалації, яка могла б призвести до прямого конфлікту з РФ", - розповів Олександр Дубовой.

"Справжня ж небезпека полягає в тому, що складається враження, ніби Росія щоразу досягає успіху, використовуючи ядерний шантаж, посилаючи небезпечний сигнал іншим тоталітарним країнам, що ядерні загрози працюють", – підкреслив Дубовой.

На думку Олександра Дубового, українські дипломати мають активніше доносити позицію щодо розміщення ядерної зброї США в Україні до західного істеблішменту.

Нагадаємо, Олександр Дубовой запропонував створити новий Східно-Європейський Союз.