Ольга Стефанишина розповіла, чим буде займатись на посаді віце-прем'єра / УНІАН

Ольга Стефанишина, яку Рада сьогодні призначила на посаду віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, назвала пріоритети своєї роботи.

Читайте такожРада звільнила Пристайка з посади віце-прем’єр-міністра з євроінтеграції

Як передає кореспондент УНІАН, Стефанішина під час свого виступу наголосила, що в умовах світової економічної кризи питання європейської та євроатлантичної інтеграції набувають ще більшого значення.

Відео дня

Вона назвала кілька пріоритетів, які "дозволять нам виходити на переговори з Європейським Союзом, з НАТО не як суб'єкт зовнішньої політики, а як повноправний гравець на світовій арені".

Говорячи про пріоритет уряду стосовно захисту національного товаровиробника та національної економічної безпеки, Стефанішина заявила, що "саме це можливо зробити зараз в рамках започаткування перегляду Угоди про асоціацію і вже на початку 2021 року переходити до цього процесу".

Серед іншого, вона вважає за необхідне провести перемовини щодо збільшення обсягу некредитного фінансування для України, доступу до програм транскордонного співробітництва, розширення двостороннього співробітництва з країнами-сусідами стосовно розвитку інфраструктурних проектів і таких, які забезпечать лібералізацію торгових послуг.

Нагадаємо, за призначення Стефанишиної сьогодні проголосували 255 народних депутатів. 

Попередньо, 4 червня, Кабмін звільнив з цієї посади Вадима Пристайка. У фракції «Слуга народу» заявили, що Пристайко може стати послом України у Великій Британії.